Gre za enega največjih mednarodnih sejmov za sladoledarstvo, slaščičarstvo, pekarstvo, pizzo in kavo, ki združuje proizvajalce, strokovnjake in inovatorje iz celotnega sveta. Na sejmu bodo predstavljene najnovejše surovine, tehnologije, oprema, trendi in inovacije v prehranski in gostinski industriji, potekala pa bodo tudi tekmovanja, strokovne predstavitve in poslovna srečanja. SIGEP je osrednje mesto navdiha za vse, ki delujejo v svetu sladic, peke, kave in gastronomskih doživetij.
Sejem se prične v petek 16.januarja 2026 in glede na pretekle izkušnje je trenutno predvideno, da bi si sejem ogledali v nedeljo 18.1. in ponedeljek 19.1. – da tudi vam »vzame« čim manj delovnih dni. Predviden odhod (avtobusni prevoz) bi bil v nedeljo 18.1.2026 v zgodnjih jutranjih urah direktno na sejem, ogled sejma, nočitev in drugi dan v ponedeljek 19.1. zjutraj po zajtrku odhod na sejem, dan namenjen ogledu sejma in popoldan proti Slovenij in prihod v poznih večernih urah. Navedeno je predlog, vsekakor pa so vaši predlogi več kot dobrodošli. V kolikor ocenjujete, da je dan dovolj za ogled sejma, lahko za drugi dan pripravimo turistični ogled npr. San Marina ali Benetk …
V kolikor bo za ogled sejma interes bomo, tako kot vedno, pripravili natančen program potovanj in tudi finančno ovrednotili. Del stroškov bi pokrili iz sekcije (prevoz, prehrana), nočitev (je v naši organizaciji), pa bi pokrili vi s kotizacijo. V tem trenutku vam žal ne moremo posredovati točnih podatkov, vendar se bomo potrudili, da poiščemo najbolj finančno optimalno ponudbo za vas in kot navedeno, bomo del stroškov pokrili tudi iz sekcije.
V tem trenutku zbiramo le preliminarne prijave, da preverimo vaš interes. V kolikor bo interes, bomo pristopili k organizaciji in vas o vseh podrobnostih potovanja, tako programu kakor stroških, pravočasno obvestili. Ocenjujemo, da je strokovna ekskurzija morda bolj zanimiva za pek in slaščičarje, verjamemo pa, da bi bilo zanimivo tudi za druge živilske branže.
Vljudno prosimo, da v kolikor ste zainteresirani, potrdite preliminarno prijavo na e-naslov: iris.brkovic@ozs.si, najkasneje pa do petka 24.10.2025. Javite le interes in število udeležencev.
Preliminarna prijava seveda ni obvezujoča, da se strokovne ekskurzije udeležite a vseeno je zaželena, saj je sama organizacija odvisna od vaših prijav.